Nieuws

De wereld van gezondheid en voeding is constant in beweging. De ene trend volgt de andere op en af en toe zie je door de bomen het bos niet meer. Wij verzamelen het laatste en meest relevante nieuws voor je m.b.t de paprika. Dat scheelt jou weer een hoop tijd.

Gezondheid

Paprika’s zijn lekker, makkelijk en supergezond. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, vaak zelfs meer dan andere groenten en fruit. Zo bevat paprika het meeste vitamine C van alle veel gegeten groenten en fruit. In onderstaand schema lees je hoeveel vitamine C er in paprika en andere groenten- en fruitsoorten zit.

Bereiding en gebruik

De bereidingsmogelijkheden van paprika’s zijn eindeloos. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om gezond te eten. Je kunt ze bijvoorbeeld puur eten, maar je kunt er ook allerlei heerlijke warme en koude gerechten mee maken. Hier vind je tips voor de bereiding en behandeling van paprika.

Herkomst

De teelt van paprika’s vindt in plaats in kassen. Om de planten ongestoord te laten groeien, worden de groeiomstandigheden in de kas zo optimaal mogelijk gehouden. Vaak wordt daarvoor een klimaatcomputer ingezet. Deze zorgt voor het ideale klimaat rond en onder de plant. Temperatuur, luchtvochtigheid en water geven bij de wortels worden zo optimaal geregeld.

Soorten en smaken

Rood, geel, groen en oranje: het zijn de kleuren die iedereen eigenlijk wel kent. Maar hoe smaken de verschillende paprika’s eigenlijk? En wist je ook dat er ook een witte paprika bestaat?