Consumptie in Nederland

In 2014 kocht een Nederlands huishouden gemiddeld 3,2 kilo paprika. Dit is een stijging van 0,2 kg ten opzichte van 2013. Het percentage kopende huishoudens ligt rond de 77% in 2015.

De rode paprika is de best verkochte paprika. Hierna volgen geel, groen en oranje. Wokken en roerbakken van paprika zijn populair bij de Nederlandse consument. Maar liefst 55% van de paprika wordt in Nederland op deze manier gegeten. Daarnaast wordt 17% van de paprika gebakken, zo blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw.

Consumptie in Duitsland

Een Duits huishouden kocht in 2015 iets meer dan 6 kilo paprika per jaar. Dit is een stijging van 0,25 kg t.o.v. 2012. Rode paprika is de best verkochte paprika. Daarna volgt de mixpaprika. Het percentage kopende huishoudens ligt rond de 85% in 2014.

Consumptie in het Verenigd Koninkrijk

De consumptie van paprika ligt in het Verenigd Koninkrijk per huishouden op een iets lager niveau dan in Nederland. Het percentage kopende huishoudens ligt rond de 72% in 2014.